All-stars, gestreepte t-shirts en spijkerbroeken: sommige kledingstukken lijken nooit uit de mode te gaan. Andere kledingstukken zijn na één seizoen alweer passé. Sommige merken weten jaar in en jaar uit lijnen uit te brengen met een tijdloze charme. En daarmee kan je ze gerust jaren na elkaar nog dragen. Lekker duurzaam! In deze blog, vijf tijdloze merken op een rijtje. Samen maken we een vuist tegen fast fashion industry!

Airforce

Wist je dat Airforce van Nederlandse bodem komt? Het merk staat al ruim twintig jaar bekend om hun hoogwaardige jassen, met een tijdloos design. Comfort en warmte zijn twee belangrijke peilers. Daarom biedt Airforce een ruime collectie truien en jassen voor ieder seizoen. Door niet te veel poespas zijn de jassen van Airforce eenvoudig te combineren en passen ze bij ieder seizoen.

Parajumpers

Wie aan Parajumpers denkt, denkt aan de stoere en dikke winterjassen. Maar ook de donsjassen mogen niet vergeten worden. Dit Italiaanse design is niet alleen stoer, maar door hoogwaardige materialen zoals dons een genot om te dragen. Door de kwaliteit van het gebruikte materiaal blijft de stof lang mooi. En daarmee ook lang hip. Daarom kun je niet fout gaan met een jas van Parajumpers.

MUD jeans

Al jaren loop ik rond in spijkerbroeken van MUD jeans. Ze worden geproduceerd op een circulaire, duurzame manier. Oude broeken en truien worden ingezameld en verwerkt tot nieuwe modellen. No waste dus! De jeans zijn zeer herkenbaar door het opvallende witte label op de achterzijde. Geen wonder dat dit circulaire merk een groot voorbeeld is voor de fashion industrie. Deze duurzame topper staat al jarenlang bovenaan in de lijsten met favoriete kledingmerken. 

Patagonia

Dit outdoor merk is een van mijn favorieten. De kleding van Patagonia kenmerkt zich door hun functionaliteit en eenvoud in ontwerp. Zo zal je met een regenjas van Patagonia zeker droog blijven, terwijl een sportjack dan juist weer heerlijk ademend is. Wist je dat er een boek is uitgebracht over de motivatie voor het oprichten van dit merk? Deze duurzame outdoor lijn is al jaren favoriet onder avonturiers, maar wordt steeds vaker casual gedragen.

Adidas

Het merk Adidas kennen we natuurlijk allemaal. Al sinds mijn zestiende draag ik graag de klassieke trainingsbroek met strepen aan de zijkant. De retro modellen zijn nog altijd favoriet. Weinig kans dat je in een second hand sale Adidas kleding aantref.t Met speciale lijnen zoals de Stella Mccartney laat Adidas zien niet alleen sportief, maar ook fashionable te zijn. 

Some things just never get old!