Het mooie weer is in volle aantocht en de lente is al even bezig. Om jouw tuin compleet te maken, heb je natuurlijk prachtige planten nodig voor in de tuin. Hoge of lage planten, kleurrijke bloemen, struiken of bomen. Met deze 7 tips maak je van jouw tuin een pareltje. 

De kleur van fruit

Naast dat het ontzettend gezond is, zorgt het toevoegen van fruitbomen en vruchtenstruiken voor prachtige kleuren in de tuin. Er gaat niets boven fruit uit de eigen tuin. Natuurlijke smaken en een prachtig aanzicht, wat wil je nog meer. Aardbeien Struiken en andere bessenstruiken doen het ontzettend goed in de tuin met de juiste verzorging. Daarnaast komen er vogeltje op af wat jouw tuin tot leven brengt. 

Gebruik natuurlijke producten

Een leuke tip voor planten in de tuin is het gebruik van natuurlijk producten. Heb jij nog ergens afvalhout liggen? Gebruik het opnieuw om bijvoorbeeld een plantenbak hout te maken. Een eigen plantenbak maken is natuurlijk super leuk en je kunt lekker creatief bezig zijn. 

Onderhoudsarme planten

Wil jij toch een prachtige tuin hebben maar heb je weinig tijd om regelmatig in de tuin bezig te zijn? Kies voor onderhoudsarme planten. Met deze planten kun jij je tuin alsnog beeldschone kleuren geven zonder te veel aandacht aan te besteden. Kies voor Engels Gras of een mooie Ooievaarsbek. 

Oase van kleur

Maak gebruik van bloemen en planten met veel kleur om een oase van kleur te realiseren bij jouw in de tuin. Een goede oplossing is door klimrozen te gebruiken. Zoals de naam het al zegt, klimmen deze rozen graag omhoog. Met een geweven hekwerk in de tuin kunnen de klimrozen mooi omhoog klimmen. Hierdoor ontstaat er ook kleur in de hoogte wat een beeldschoon uitzicht geeft. 

Altijd een groene tuin

Wil jij altijd een groene tuin hebben? Zelf in de winter kun je een groene tuin hebben. Winterharde planten doen het ook goed in de winter en verliezen weinig van een hun naalden of bladeren. Coniferen zijn sterke planten die het bijna op elke ondergrond goed doen. Hierdoor heb jij zelfs in de winter een groene, levendige tuin. 

Creëer hoogte verschil

Door bomen te plaatsen creëer je hoogte verschil in de tuin. Hierdoor is het niet een vlakte van kleur en groen maar gaat het contrast in de tuin ook omhoog. De bomen kunnen weer plaats bieden voor vogeltjes en je kunt er vaak leuke dingen in hangen zoals een vogelhuisje of verlichting. 

Breng het strand naar je tuin

Wil jij een beachvibe in je tuin? Neem leuke strandplanten zoals helmduin gras of vedergras. Als je hier licht strand bij plaatst creëer je helemaal het beach gevoel bij jouw in de achtertuin. Deze planten doen het hele jaar goed, zelfs in zand.