Wanneer jij een eigen bedrijf hebt is dat natuurlijk hartstikke mooi, dit kan namelijk betekenen dat jij jouw zaakjes goed op orde hebt. Nu heb jij een bedrijf die vaak werkt met olie, dan wel afgewerkte olie. Afgewerkte olie is minerale olie die vrijkomt uit machines zoals auto’s, vrachtwagens en tractors. Daarnaast komt het ook voor in hydraulische systemen en in generatoren, dit zijn allemaal plekken waar deze soort verwerkte olie terug te vinden is. Dit is dan ook een vloeibaar goedje waar op de juiste manier mee om moet worden gegaan, dit is dan ook iets wat goed geregeld moet worden. Afgewerkte olie is dan ook zeer brandbaar en mag kosten wat het kost niet terecht komen in de grond en het riool. Dit is dan ook een van de redenen waarom afgewerkte olie via wet en regelgeving apart en op de juiste wijze afgevoerd moet worden. Na het afvoeren van dit goedje wordt de olie zelfs weer schoongemaakt en gerecycled tot basisolie voor smeervet en bitumen, hartstikke mooi natuurlijk. Zoals je waarschijnlijk al wel weet wordt de afgewerkte olie ingezameld in olievaten of leegezogen uit een bulktank. Afgewerkte olie afvoeren is dan ook iets waar veel bij komt kijken, zorg dat je weet wat je te wachten staat.

Wat levert het dan op? 

Zoals je misschien al wel weet is de oliemarkt de afgelopen jaren natuurlijk onwijs veranderd, dit komt dan ook door een aantal dingen. Nu is het zo dat je enkele jaren terug nog een opbrengst kreeg voor je afgewerkte olie, maar nu worden er kosten in rekening gebracht voor de inzameling. Hier zijn een aantal redenen voor, om te beginnen speelt de dalende prijs van ruwe olie hier een rol in. Wanneer ruwe olie goedkoper is dan gerecyclede olie, is het zo dat de vraag daalt naar afgewerkte olie. De transport en verwerkingskosten voor het inzamelen blijven in dit geval natuurlijk wel. Voor inzameling betekent dit dat er tot een hoeveelheid van 2.000 liter kosten in rekening worden gebracht. Vanaf 3.000 liter ontvang je een opbrengst van 0,02 cent per liter, dit stelt dan ook helemaal niets voor. In Nederland worden er maarliefst 1 miljoen vaten aardolie per dag gebruikt, onwijs veel zoals je ziet.

Wat het voor jou interessant kan maken

Zoals je nu misschien wel weet komt er toch nog best veel bij kijken om jouw afgwerkte olie op een juiste manier te transproteren en te verwerken. Dit is dan ook iets waar jij je van te voren eens goed mee bezig moet gaan houden, het is namelijk wel zo prettig om precies te weten wat je te wachten staat en wat de kosten ongeveer zullen bedragen. Afgewerkte olie afvoeren is dan ook iets wat je maar eens in de zoveel tijd laat doen.