Bij een verhuizing komen er veel zaken kijken en het komt niet zelden voor dat je pas aan de meest noodzakelijke dingen denkt als de nood aan de man is. Meestal ben je zo druk met het uitpakken van verhuisdozen, kennismaken met docenten van de kinderen op hun nieuwe school, de dichtstbijzijnde supermarkten opzoeken, noem maar op. Veel belangrijke, maar nog niet urgente taken worden dan vaak vergeten. Je inschrijven bij een nieuwe tandarts is een voorbeeld van zo’n essentiële ‘to do’.

Ik sta niet ingeschreven bij een tandarts. Wat nu?

Vaak is er al sprake van een urgente situatie als je aan een nieuwe tandarts denkt. Je wilt in zo’n spoedsituatie zo snel mogelijk bij een tandarts terecht. In dat geval is Dental365 de ideale oplossing. Dental365 is geen tandartspraktijk maar een team van tandartsen – gevestigd in vier steden – dat dag en nacht bereikbaar is. Om hier terecht te kunnen is het niet nodig om ingeschreven te zijn bij een tandarts. Daarnaast is Dental365 ook de ideale oplossing voor mensen die doordeweeks werken of andere verplichtingen hebben en alleen in de avonden en weekenden een bezoek aan de tandarts kunnen brengen.

Hoe groot is de kans dat ik een spoedtandarts nodig heb?

Als je dit leest kan ik me voorstellen dat je denkt: 'Ja, maar wanneer zou ik nou een spoedtandarts nodig hebben?'

Er zijn genoeg gevallen te bedenken – die helaas ook vaak genoeg voorkomen – waarin je zo snel mogelijk naar de tandarts wilt en moet. Het is natuurlijk te hopen dat je nooit in een dergelijke situatie terecht komt.

Je bent bijvoorbeeld met een vriendengroepje aan het stappen in Amsterdam. Jullie zijn vrolijk biertjes aan het drinken en onderweg naar de volgende kroeg struikel je en kom je heel onhandig terecht op de harde grond. Wellicht een gebroken tand? Het eerste wat je dan wilt doen is Googlen naar Spoedtandarts Amsterdam.

Je dochter heeft dit weekend een kinderfeestje. Hoewel het sinds gisteren al iets beter gaat met haar kiespijn, is de pijn nu zo onhoudbaar dat je het kinderfeestje dat over een paar uurtjes zou aanvangen per direct afzegt en meteen op zoek gaat naar een tandarts die in het weekend open is!

Met Kerst is de hele familie gezellig en knus bij elkaar. Zo ook een van de neven uit Denemarken. Bij zijn tandarts in Denemarken heeft hij een kies laten trekken en nu blijkt dat er sprake is van hevige nabloeding. Dit kwalificeert volgens Dental365 als een acuut noodgeval en gelukkig kan jouw neef zo snel mogelijk terecht bij een tandarts!

Tot slot is Dental365 met name voor expats die in de grote steden en omstreken wonen een ideale oplossing. Voor mensen uit het buitenland die niet bekend zijn met het Nederlandse systeem van inschrijven kan dit namelijk een zeer onaangename verrassing zijn. 

Wanneer is sprake van een spoedgeval?

Dit is natuurlijk een belangrijke vraag. In de meeste situaties is deze vraag eenvoudig te beantwoorden, maar er zijn meer dan genoeg grensgevallen. Dental365 heeft dan ook op hun website het een en ander toegelicht over de verschillende typen spoedgevallen.

Locaties

Dental365 heeft locaties in vier steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Dordrecht.