Hoe je in de ochtend je bed uitrolt bepaald in grote mate hoe je je die dag voelt. Het is niet voor niets dat je met het verkeerde voet uit bed gestapt kan zijn. Een goede nachtrust is van cruciaal belang voor onze gezondheid. Het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat je lekker slaapt, en dat begint al bij de keuze van je nachtkleding.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste mensen met nachtkleding het bed in stappen. Vrouwen doen hierbij meer moeite voor een slaapoutfit dan de mannen, daarom zal deze blog vooral op hen gericht zijn. Wat is nu de beste nachtmode?

Losse kleding

Het is om te beginnen van belang dat je losse kleding draagt. Het zorgt er namelijk voor dat je huid kan ademen. En niet alleen je huid. Strakke kleding kan je belemmeren om op een natuurlijke en rustige manier te ademen. Daarbij kan elastiek in bijvoorbeeld de broekband je bloedcirculatie verstoren. En voor alle vrouwen die het wel eens doen: geen beha in bed. Wanneer je wel kleding aan wilt hebben gedurende de nacht, draag dan lichte en zachte stoffen die goed luchtdoorlatend zijn, zoals linnen, zijde of katoen.

Warme voeten

Niets zo vervelend als koude voeten in bed! Je voeten zijn meestal koud doordat je lichaam bloed uit je voeten nodig heeft voor verdere opwarming. Door je voeten warm te houden in de nacht zal je sneller en dieper slapen. Trek dus lekkere wollen (niet te strakke) sokken aan. Als je het vervelend vind om met sokken te slapen, kun je natuurlijk ook een extra dekentje over het voeteneind van je bed leggen.

Waar voel jij je goed in?

Waar je vervolgens in slaapt is natuurlijk iets heel persoonlijks. De een zal houden van een zachte pyjama met een bonte print er op, terwijl een ander het liefst met een shortje en hemd slaapt. Hierbij is het in ieder geval van belang dat je iets aantrekt wat jou een goed gevoel geeft, en wat goed past, hoe dat er dan ook verder uitziet.

Steeds meer merken bieden hun nachtmode aan in alle maten, maar helaas nog niet allemaal. Voor grote maten mode ben je bij Meyer Mode in ieder geval zeker op het juiste adres. Dit merk richt zich specifiek op vrouwen met een voller figuur. Het assortiment nachtkleding dames is hier heel uitgebreid en heel luxe! Daar zal je je ongetwijfeld heerlijk in voelen, en dus ook heerlijk in slapen.