Momenteel leven we in een aparte, ingewikkelde tijd. Zusters in een groot gedeelte van ons land staan onder spanning en draaien overuren, terwijl een groot gedeelte van de samenleving ook thuis zonder te kunnen werken. Het onderscheid tussen druk en verveeld was nog nooit zo duidelijk zichtbaar. Een ook voor diegene die wel thuis kunnen werken zijn er genoeg uitdagingen. Zo hebben de meeste mensen geen werkruimte in hun woning en hebben veel werknemers ook kinderen om tegelijkertijd bezig te houden. Een duidelijke eigenschap die voor velen zeer toepasselijk is in deze tijden is het aanpassingsvermogen. En voor ieder duidt het aanpassingsvermogen weer op iets anders. Sommige moeten een zo goed mogelijke werkplek creëren, terwijl bij andere mensen vooral hun concentratie door de rondrennende kinderen getest wordt. Bij andere is het juist de verveling die toeslaat. Op die laatste groep is deze blog gericht. Ik zal een aantal tips doornemen om de tijd goed door te kunnen komen.

Maak plannen voor de toekomst

Probeer een overzicht van zaken te maken die je altijd al hebt willen doen maar waar door de drukte van je dagelijks leven constant geen tijd voor gemaakt worden. Wil je al tijden een wereldreis maken? Oriënteer dan naar welke landen je zou willen gaan en kijk in welke periodes van het jaar deze landen het best bezocht kunnen worden. Het is nu door alle onzekerheid geen goede periode om een vakantie te boeken, maar je kan al wel vast kijken wat je in de toekomst zou willen boeken. Zijn er zaken aan jezelf die je wilt verbeteren, zoals je conditie of je uiterlijk? Kijk dan wat je hieraan kunt doen. Op Youtube kan je vele instructiefilmpjes vinden om zelfs binnenshuis weer fit te worden. Word je onzeker doordat je uiterlijk niet meer is als in je vroege jaren? Vergeet dan niet welke mogelijkheden er tegenwoordig allemaal wel niet zijn, zoals botox om rimpels te verminderen of een haartransplantatie om die teruggetrokken haarlijn weer op te laten vullen. Google simpelweg ‘Haartransplantatie Turkije’ en je komt bij dr. Cinik terecht. Informeer jezelf over alles wat jij nog wilt doen, want daar kan deze vrije tijd goed gebruikt voor worden.

Ruim het huis op

Heb je een aantal taakjes in huis die telkens uitgesteld worden? Maak dan een lijstje van deze taken en bespreek ze met je gezinsleden. Misschien kan je een aantal van deze taken al afstrepen aangezien je nu zoveel tijd binnenshuis besteed.