Heb jij inmiddels ook wel een beetje genoeg van de huidige trends wat interieur betreft? In deze blog kan jij inspiratie opdoen voor een unieke en schitterende inrichting van jou huis. Vergeet minimalisme, Scandinavische stijl en xenos wand decoraties en neem een kijkje in de woonkamers van het verre oosten!

Het roer omgooien

Tussen westerse en exotische woonkamers zit een flink verschil. Want hoewel de ruimte dezelfde functie verricht, is de invulling ervan totaal anders. Ideaal dus voor diegene die het roer compleet om willen gooien, niet alleen perse qua interieur maar ook qua gebruik. Neem bijvoorbeeld een traditionele Japanse tafel. Bij deze lage tafels is het noodzaak om op de grond te zitten. Met als gevolg dat je jouw tafelgebruik totaal om zal gooien. Ook zorgt het voor een hoop extra ruimte, er staan immers geen stoelen meer in de weg, en als er een gast wil aanschuiven heb je nooit meer stoelen tekort. Maar goed, we begrijpen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Toch kan je heel goed exotische elementen toepassen om jouw traditionele westerse woonkamer net iets specialer te maken. En niet alleen jouw woonkamer wordt op deze manier verrijkt, ook jouw kennis over andere culturen zal flink toenemen.

Fushion woonkamer

Het is al een tijd lang populair in de culinaire wereld, fushion restaurants. Dus waarom ook niet in het interieur? Hou bijvoorbeeld je eettafel, maar kies voor een zithoek in bijvoorbeeld Arabische stijl. Helaas, je schommelstoel staat hier helaas niet zo goed bij, maar de Scandinavische sofa van ikea is met een kleine make over zo up to date. Vervang de kussen voor versies met passende prints en ga voor een prachtig Perzisch kleed( trouwens gewoon bij de ikea te koop). Voeg aan het geheel een traditionele Marokkaanse poef of twee toe en jouw zithoek lijkt alsof hij rechtstreeks uit Aladdin komt. Natuurlijk mag een mooie bijzet tafel ook niet ontbreken. Deze tafels worden veelal gekenmerkt door hun ronde vormen en uitgebreide decoraties, ideaal dus voor iedereen die helemaal klaar is met minimalistische stijlen. Voeg als laatste aan je zithoek wat decoraties toe in de vorm van bijvoorbeeld beeldjes, nieuwe onderzetters en dienblad en bijvoorbeeld een wandkleed. Voor de verstokte rokers onder ons, een waterpijp is een gezondere en goedkopere manier van roken die ook nog eens als prachtige centerpiece op de tafel kan staan. Kortom, vergeet het duffe minimalisme en waan je eens totaal in een andere cultuur!

Finish in touch in je slaapkamer

Je slaapkamer kan je in dezelfde stijl doen als je woonkamer, hierdoor trek je de stijl mooi door. Dit komt helemaal mooi uit wanneer beide kamer op dezelfde verdieping zitten. Daarnaast kan je door middel van grote kasten de stijlen mooi doorbreken in je slaapkamer. En kan je ook nog je overhemden, jasjes, heren truien, pull-overs in kwijt.