Dieet

Het was eind december 2019. Terwijl ik mijn zoveelste oliebol weghapte, bedacht ik me dat het tijd werd om toch wat beter voor mezelf te zorgen. Ik dronk met regelmaat een flinke borrel met vrienden, wat dan niet alleen uit alcohol bestaat (slecht!!), maar ook uit allerlei kaasjes en worst (ook slecht!!), en snacks als frituur of nootjes. Dit is zo op zijn tijd natuurlijk niet heel slecht, maar uiteindelijk zal het toch zijn resultaat geven. In mijn geval: broeken die niet echt meer dicht gaan, knellende knoopjes en wat gehijg nadat ik bovenaan de trap stond. Het is natuurlijk een cliché, maar ik nam het me wederom voor: vanaf  dit jaar gaan we het beter doen! Ik besloot mee te doen aan dry January, gooide een deel van de snacks de deur uit en probeerde bij borrels alleen gezonde dingen te snacken. De eerste resultaten waren er! De broeken gingen weer iets losser, mijn overhemd ging dicht. En toen kwam natuurlijk deze crisis waarin we thuis kwamen te zitten. De sportschool had mij net omarmd als een nieuw lid toen alles op slot ging. En samen met dit op slot gaan slopen bij mij de oude gewoontes er weer in. Een koekje hier, lekker thuis samen borrelen voor de televisie, thuis laten bezorgen en niet meer sporten. De drie kilo die ik kwijt was zat er binnen een maand weer aan.

Zeilpak

Maar het ultieme dieptepunt kwam voor mij afgelopen weekend. Het was weer mooi weer, dus besloten mijn vrouw en ik weer een lang weekend te gaan zeilen. Dit is altijd al onze hobby geweest. Niks voelt zo vrij en ontspannen als heerlijk op het water bezig zijn in de buitenlucht. Enfin, zeilpakken van zolder gehaald en aangetrokken. Althans, mijn vrouw dan. Mijne ging met zeer veel moeite dicht. Je voelt de bui al hangen: ik scheurde er op de eerste dag al uit. Hoe erg ik het ook  haat, ik denk dat ik die extra kilo’s maar moet accepteren. Ze zijn in ieder geval niet meer te negeren en ik zal ze heus wel weer verliezen, het duurt alleen iets langer. Snel zocht ik daarom online naar een oplossing en gelukkig was daar watersportonline. Hier hebben ze een prachtige collectie aan zeilkleding, dus binnen no time had ik een nieuwe zeilpak gekocht. Deze zit als gegoten en de kwaliteit is echt heel goed. En hij kleedt volgens mijn vrouw ook nog eens af. Wie heeft er een dieet nodig als je zeilpak je er ook strakker uit doet zien?