Voor veel mensen is het nog een stap te ver: iota kopen. Voor mij ook, om heel eerlijk met jou te zijn, beste lezer. Ik heb veel verschillende soorten cryptovaluta, waaronder bitcoin, litecoin, polkadot en REEF, maar geen iota. Laten we vandaag in deze blog bij het begin beginnen. Wat zijn cryptovaluta? Cryptovaluta zijn een poging om geld te vervangen met digitaal geld dat technisch gegrondvest is in de cryptografie, de tak van de wiskunde die zich bezig houdt met raadsels en beveiliging van data.  Wat maakt iota anders dan de andere cryptovaluta? De achterliggende techniek is anders dan bij andere cryptos. Dit maakt dat iota een echte innovatieve coin is. Deze nieuwe techniek achter iota was een reden voor flink wat cryptobeleggers om iota aan te schaffen.

De geschiedenis van iota

Voor dat je iota kan kopen is het een goed idee om na te denken waar komt iota vandaan. Dat is net zoals bij het ontmoeten van een nieuwe romantische partner. Je vraag naar hun geschiedenis om er achter te komen met wat voor mens je te maken hebt. Ik denk het zelfde over beleggingen. De geschiedenis van iota begint in 2014. Toen heette iota nog geen iota maar ‘Jinn project’. Voor een cryptoproject is iota relatief oud. Het feit dat na relatieve lange tijd iota nog bestaat spreekt voor de betrouwbaarheid van iota. Is iota betrouwbaar? Dit is eigenlijk nog een open vraag. Voor iota bespreekt wat ik net eerder vermeldde namelijk dat het al langer bestaat. Tegen iota spreekt haar innovatieve achterliggende systemen. Deze worden gezien door kenners als gevoeliger voor hacks dan bijvoorbeeld bitcoin. Aan deze nieuwe techniek zitten ook enige technische voordelen verbonden. Deze zal ik hier niet uitgebreid bespreken. Maar gelukkig zijn daar genoeg bronnen over online, die je kan raad plegen.

Waarom zou je iota kopen?

Mensen kopen iota als ze verwachten dat de koers van iota weer om hoog gaat. Dit is de reden dat ik geen iota heb gekocht. Het kan namelijk zeker mogelijk dat de koers van iota omhoog gaat, echter ik heb daar geen overtuigend bewijs van gezien, daarom heb ik geen iota. Andere beleggers denken er anders over en die hebben wel flink in iota belegd. Een ding is erg belangrijk om te bedenken alvorens je iota koopt: kun je het geld dat je belegt missen? Als je dat niet kan, dan is het niet zo een goed idee om iota te kopen.