Voor de meeste kleine bedrijven is het doel natuurlijk succesvol groter groeien. Als je een producerend bedrijf bent dat groter groeit kun je meer omzet draaien en dus meer winst boeken. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat er natuurlijk meer kosten en uitgaven bijkomen. Nog belangrijker is het feit dat er mee werkzaamheden en organisatie bij komt kijken. Dit kan het runnen van een bedrijf een stuk ingewikkelder maken en de organisatie overbelasten wanneer het niet goed wordt aangepakt. Een van de belangrijkste manieren om de organisatie van een groter bedrijf te stroomlijnen is door automatisering. In dit artikel bespreken we de voordelen van automatisering.

Erp productie

Een van de meest voorkomende termen in de productie-industrie voor automatisering en een verbeterde organisatie is Erp productie. Maar wat houdt dat precies in? Erp productie staat voor ‘enterprise resource planning’. Het is business management software die een bedrijf in staat stelt door geïntegreerde applicaties te gebruiken voor het managen van de zaken. Elk bedrijf heeft vele verschillende branches die verschillende taken uitvoeren. Zo heb je de inkoop afdeling, productie afdeling, management, administratie, klantenservice enzovoorts. Elk van deze afdeling heeft hun eigen taken en werkflow maar voor een succesvol bedrijf moeten al deze afdelingen naadloos samenwerken. Erp productiesoftware helpt om al de processen van deze verschillende afdelingen met elkaar te integreren.

SAP Business one

Een van de beste software producten in de Erp industrie is SAP Business One van planlogic. Deze software is een totaaloplossing die alle essentiële bedrijfsfuncties bevat. Het is belangrijk dat het implementeren van deze softwareoplossingen gemakkelijk verloopt. Bedrijven en zeker bedrijven in een groeifase kan het ingewikkeld zijn om Erp softwareoplossingen te implementeren. Planlogic bijvoorbeeld gebruikt bij het implementeren van SAP Business One een speciaal ontwikkeld ‘Accelerated Implementation Program’ die al bij duizenden bedrijven succesvol is ingezet. De implementatie van de software gaat via zes gemakkelijke stappen, de voorbereiding, ontwerpen, bouw, implementatie, livegang en beheer.

Support

Bij ingewikkelde software implementatie komen er natuurlijk altijd vragen over werking en gebruik op bij de gebruikers. Niet alleen tijdens de implementatie fase maar ook later in het dagelijks gebruik. Daarom heeft Planlogic een uitstekende support desk met medewerkers die klaar zitten om bedrijven te helpen en ervoor te zorgen dat deze bedrijven ongestoord hun werk kunnen blijven doen. Vragen kunnen zowel via e-mail als via de telefoon beantwoord worden. Met een soepele implementatie kan Erp productiesoftware fantastische voordelen hebben voor productiebedrijven.