Het is voor iedereen wel duidelijk dat we momenteel in een rare wereld leven. Heel veel dingen gaan anders dan we gewend zijn en we kunnen er zelf helaas niks aan veranderen. De vooruitzichten zijn nog niet heel positief dus we zullen er nog even mee moeten dealen. En dan heb je voor jezelf twee keuzes. Of je gaat in zak en as zitten en praat jezelf helemaal de grond in of je probeert er ondanks alles alsnog een leuke periode voor jezelf van te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een nieuwe hobby te zoeken, activiteiten te bedenken die nu nog wel kunnen of door voor jezelf het roer om te gooien.

Een positieve mindset

Als je soms piekert of teveel over dingen nadenkt is het goed om daar als eerst wat aan te veranderen. Het kan natuurlijk voorkomen dat jij gewoon zo in elkaar zit en dat je het lastig vindt om dit te veranderen. Er is bewezen dat het 60 dagen duurt voordat je van iets een gewoonte maakt of voordat een gewoonte verdwenen is. Gun jezelf dus de tijd om te veranderen en wees niet te streng voor jezelf. Als je een hele goeie week hebt gehad en als er dan toch weer 1 dag tussen zit waarbij je je minder goed voelt accepteer dit dan gewoon en start de volgende dag weer met een frisse mood. Wat ook kan helpen is om van dag tot dag te leven. Kijk niet te ver vooruit maar geniet van het moment waar je momenteel in zit en maak je pas druk om de volgende dag als die daadwerkelijk in aangebroken. Voor sommige werkt dit heel goed en andere hebben juist wat meer afleiding nodig.

Thuis activiteiten

Natuurlijk zijn er genoeg activiteiten te bedenken die je thuis kan doen: puzzelen, een film kijken, een boek lezen of lekker koken. Maar het is goed te begrijpen dat je dit na een tijdje ook wel zat wordt. Dan is het is tijd voor wat anders. Maak van je eigen woonkamer bijvoorbeeld eens een chic restaurant. Dit kan namelijk iets zijn wat je echt mist en haal daarom het restaurant gewoon naar jou! Wat mooie kaarsen, een chique gedekte tafel en haal eten af bij je favoriete restaurant! Zo lijkt het net of je even uiteten bent en dat gevoel is natuurlijk heel fijn. Maar vergeet ook vooral niet om eens naar buiten te gaan! We gaan weer richting de lente en de zomer en dit betekent hopelijk ook weer wat mooie zonnige dagen. Stap daarom op je Sportieve fiets en ga eens een lekker rondje fietsen. Vraag aan de buurvrouw of ze zin heeft om mee te gaan en zo heb je toch weer een leuke middag! Je kan er ook voor kiezen om naar een leuk bos of park te rijden en om daar lekker te gaan wandelen.