Arganolie is een soort manusje van alles onder de olieën. Zo heb je Arganolie tegen roos, kun je Arganolie culinair kopen, wordt de olie vaak in cosmetische producten verwerkt, noem maar op!

Arganolie is super makkelijk om te gebruiken, onder andere voor je haar! Veel mensen die last hebben van droog haar zijn van de olie gaan houden. Hoe dat werkt? Dat leg ik je uit indeze blog. 

Begin met de punten

Allereerst wil je er voor zorgen dat je haar schoon en gewassen is. Gebruik je favoriete shampoo en conditioner, en ga aan de slag met handdoekdroog haar. Haar dat nog een beetje vochtig is absorbeert de olie namelijk beter. Je hoeft je haar niet te kammen, dat komt later. Neem een paar druppels arganolie, spreid deze uit over de palm van je handen en begin met deze in de punten van je haren te masseren. De onderkant van je haar is namelijk het meest beschadigd, het meest poreus, en daarmee het meest behoevend aan de olie.

Veeg het door de bovenste delen

Werk vervolgens rustig naar boven en verdeel de olie over je lange lokken. Als het merendeel van de olie al in je haar zit, kun je je handen en vingertoppen nog langs je hoofd bewegen. Je hoeft het hier niet in te masseren zoals bij andere olieën vaak het geval is. Veeg simpelweg je haar naar achter langs je hoofd, zoals je ook doet wanneer je een staart gaat maken. Arganolie is namelijk een goed middel om naast je haar óók je hoofdhuid te verzorgen en voeden. En dat zonder een plakkend, vet gevoel. Om dezelfde reden wordt de olie ook vaak op de handen en benen gesmeerd.

Finishing touch

In principe is dat alles wat je hoeft te weten. Eventueel kun je de volgende stappen nog uitvoeren voor de ultieme verzorging van je haar. Begin het doorkammen van je haar en zet het daarna vast met een klem. Als je haar erg beschadigd is kun je je haar besprayen met rozenbottelwater. Bedek daarna je haar en hoofd met een elektrische haar kap hoed. Als je deze nog niet hebt, dan kun je die heel goedkoop online scoren. Je doet er jaren mee en het bespaart je de tripjes naar de haarsalon. Laat de kap vijftien minuutjes zitten en je haar zal glimmen als nooit te voren!  

Het gebruik van arganolie in je haar is dus heel makkelijk. De olie is rijk aan voedingsstoffen en dat maakt het een traktatie voor zowel je haar als je hoofdhuid!