Vanwege alle veranderingen rondom het klimaat en het milieu heb ik voorgenomen om steeds meer na te denken bij de keuzes die ik maak. Met het oog op een beter milieu is het belangrijk om steeds meer groene keuzes te maken. Daarbij hoef je niet te denken aan drastische veranderingen, maar ik bedoel meer de keuzes wat betreft afvalscheiding en een bepaald vervoersmiddel. Als wij met zijn allen meer stil zouden staan bij de keuzes die wij maken en daarbij meer nadenken aan de eventuele gevolgen voor het milieu, dan zouden alle kleine beetjes kunnen leiden tot een grote stap naar een groenere wereld. Nadat ik een aantal documentaires heb bekeken en mij meer heb verdiept in de mogelijke gevolgen, ben ik meer bewust geworden van de eigen keuzes die ik elke dag maak. Op het moment dat wij voor onszelf kleine veranderingen doorvoeren, zullen wij een positief effect kunnen hebben op de planeet waar wij op wonen. Het is belangrijk om bij jezelf te raden gaan wat jij kunt veranderen en zodoende een steentje kunt bijdragen aan een beter milieu.

Alle beetjes helpen

Je hoeft je levenswijze niet drastisch te veranderen, maar je kunt ook kleine veranderingen doorvoeren. Alle beetjes helpen en alle beetjes bij elkaar zorgen voor een grote impact. Zo zou je bijvoorbeeld iets korter kunnen douchen, want daarmee bespaar je veel water. Ook zou je minder energie kunnen verbruiken, wat zowel voordelig is voor je eigen portemonnee als voor het milieu. Daarnaast kun je ook een gedeelte van je afval scheiden en kun je proberen om minder plastic te verbruiken. Zelf ben ik mij daar ook meer bezig mee gaan houden en ik merk dat het mij vrij weinig moeite kost nu ik er al eenmaal aan gewend ben. Verder heb ik besloten om vaker de auto te laten staan en om meer te gaan lopen. Bovendien heb ik ook besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe fiets, zodat ik de auto ook niet nodig heb voor grotere afstanden.

Ik merk echt geen verschil

Ik ben online even op zoek gegaan naar een fiets die ik kan gebruiken voor in de stad. Daarbij ben ik terecht gekomen op een site die tweedehands fietsen in Den Haag aanbiedt. Het zijn mooie fietsen van een hoogwaardige kwaliteit. Deze fietsen zijn volledig nagekeken en gerepareerd waar nodig. Doordat het tweedehands fietsen zijn, zijn ze wat betreft prijs ook een stuk goedkoper dan nieuwe fietsen uit een fietsenwinkel. Voor mij is het een betere optie en ik merk ook geen verschil bij het fietsen op een tweedehands fiets. Dus ik ben al met al erg tevreden met mijn nieuwe fiets.