Als je geld wilt lenen dan is het verstandig dat je weet waarvoor je geld wilt lenen en de lening niet gebruikt om meer uit te kunnen geven. Ook moet je zeker weten dat je financiële situatie een lening kan veroorloven en dat je de lening op tijd kan terug betalen. Als je een lening wilt aanvragen voor het aankopen van een wasmachine of een nieuwe auto, dan is dat zeker een mogelijkheid. Hier kan je meer vinden over het aanvragen van een lening en de valkuilen.

 

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van een lening?

Wanneer je een lening aanvraagt, dan sta je in de schulden bij een kredietverstrekker. Dit is zeker niet erg aangezien vrijwel iedere Nederlander een lening heeft. Of dit nou een mobiel is of een een hypotheek, het zijn allemaal leningen. Het is heel belangrijk dat je zeker weet dat jij en je eventuele partner de lening ook op tijd terug kunnen betalen. De kredietverstrekker gaat dit zelf ook controleren door het opvragen van de kosten van vaste lasten en andere schulden. Ook spelen je jaarlijkse verdiensten zoals je loon en inkomsten uit obligaties en aandelen een grote rol. Hoe beter je er financieel voorstaat, hoe makkelijker het word om geld te lenen en ook om een hoger geldbedrag te lenen. Een persoonlijke lening afsluiten is dus de perfecte oplossing als je iets met persoonlijke reden wilt aanschaffen en je financiële situatie het ook toe laat. 

 

De meest gemaakte fouten met het lenen van geld

Veel mensen denken dat ze de lening ook daadwerkelijk kunnen betalen maar in sommige gevallen blijkt dat niet zo te zijn. Tijdens het aanvragen van een lening moet je minimaal vijf tot tien jaar vooruit kunnen kijken. Je leent namelijk een bedrag voor die periode en je moet in die periode maandelijks enkele honderden euro’s kunnen betalen. Ook is het verstandig dat als jij geen vast contract hebt, dat je nooit geen lening aanvraagt. Als je niet in vast dienstverband zit dan bestaat er altijd een kans dat je morgen geen baan meer hebt. De lening blijft echter gewoon staan en moet ook gewoon betaald blijven worden. Je moet ook zo weinig mogelijk verschillende leningen hebben, anders kan het onoverzichtelijk worden en moet je een groot gedeelte van je inkomen afstaan aan kredietverstrekkers. Heb je meerdere leningen? Dan kan je het beste kiezen voor lening oversluiten. Een kredietverstrekker neemt dan alle leningen over zodat je maar een lening hebt en ook maar een kredietverstrekker hoeft af te betalen.