De winter is alweer even voorbij en dit betekent dat we weer richting de lente en de zomer gaan. De verwarming zal minder vaak gebruikt worden dan in de winter en we zullen vaker de airco aan hebben. Toch kan verwarming in de zomer ook heel erg goed van pas komen. Wanneer u lekker op uw terras in de tuin wil zitten maar het toch net nog een beetje te fris is, kan buiten verwarming goed van pas komen. De meest bekende verwarming voor buiten is natuurlijk de infrarood lamp. Een infrarood paneel zal meestal binnen worden gebruikt maar een infrarood lamp is ook geschikt voor buiten gebruik. Zo kunt u ook al bij de wat koudere temperaturen lekker genieten van het weer.

Verwarming in huis

De meesten van ons zullen gebruik maken van de centrale verwarming. Het is makkelijk in gebruik en meestal ook niet al te duur. Maar hoe werkt een centrale verwarming eigenlijk? Als u de thermostaat in u huis aan zet om de verwarming aan te zetten gaat er een seintje naar je cv-ketel. Het verwarmen begint namelijk bij de cv-ketel. In de cv-ketel zit water wat wordt verwarmd door een brander die werkt op gas. Als het water in de ketel de maximale temperatuur van 80 graden bereikt stroomt het water via de leidingen naar de radiatoren in het huis. En zo wordt u huis heerlijk verwarmd. De meeste huizen zijn wel voorzien van een cv-ketel maar als u die niet heeft zult u op een andere manier u huis moeten verwarmen. Een ander soort verwarming wat nog niet zo bekend is in Nederland is Ir verwarming. Ir verwarming verwarmt op een hele andere manier dan de ouderwetse manier van verwarmen. Ir panelen geven namelijk warmte af die vergelijkbaar is met het gevoel en warmte van de zon. Ten eerste is deze manier van verwarmen goed voor het milieu. En ten tweede is het ook nog eens goed voor u portemonnee. In tegenstelling tot de ouderwetse manier van verwarmen met een convectie verwarming, verwarmd ir verwarming juist met infrarode straling. Als eerst worden objecten en personen in de ruimte verwarmd en later zullen ook de muren en vloeren langzaam mee verwarmen.

Vloerverwarming

Als u nou een echte kou kleum bent en u het bijna altijd koud heeft. Kunt u ook nog kiezen voor vloerverwarming. Vloerverwarming werkt via de buizen onder u vloer die zelfs lekker je voeten verwarmen. Zeker als u tegels op u vloer heeft liggen die vaak nogal koud aanvoelen aan de voeten is vloerverwarming een hele goede uitkomst!