We kennen inmiddels allemaal de beelden van het journaal van te drukke stranden in de corona tijd. Inmiddels hebben de burgermeester van de badplaatsen maatregelen genomen om te zorgen dat stranden niet overvol raken. De vraagt reist natuurlijk wanneer kunnen we weer heerlijk in onze strandstoel gaan recreëren op het strand? Blijft dat een utopie deze zomer of is het toch weer mogelijk. Een niet onbelangrijke vraag nu de meeste van ons buitenlandse vakanties hebben gecanceled. Want niemand zit te wachten om op het laatste moment te moeten vernemen dat je toch niet naar je vakantieplaats toe kunt of dat je hotel of camping daar niet open mag.

Tips als je toch naar het strand wil

Op zich is het strand groot genoeg. Daar kan je best met een hoop mensen op ondanks de 1,5 meter maatschappij. Het probleem is vaak dat we met de auto richting de bekende badplaatsen gaan en met zn allen op hetzelfde stukje strand willen bivakeren. Als je van de zomer toch richting het strand wil dan is het slim om daar goed over na te denken hoe en wanneer je gaat. Allereerst zou ik zeggen kies een doordeweekse dag als het even kan. Ook in de vakantietijd zijn een hoop mensen aan het werk en is het in het weekend vele malen drukker dan doordeweeks. Als tweede tip zou ik willen aangeven zoek een min of meer verlaten strand. En ja die zijn er ook in Nederland zeker. Kies er bijvoorbeeld voor om je fiets mee te nemen. Parkeer even iets verder weg en leg het laatste stuk met de fiets af. Niks lekkerder dan een stukje fietsen. En je komt bij stukken strand waar niet veel mensen zullen komen. Zo kun je met alle ruimte heerlijk genieten op het strand.

Lekkere strandstoelen

Als je dan op het strand bent dan wil je wel relax kunnen zitten. Een goede strandstoel kan daar een goed onderdeel van zijn. Als je daar naar op zoek bent dan is Kleurmeester een partij waar je de welbekende old school strandstoel kun verkrijgen waar je zo heerlijk onderuit gezakt in kunt zitten. Je ziet ze hier in allerlei zomerse frisse kleuren waardoor je er ook nog eens hip mee voor de dag komt. Deze is wel wat lastig om mee te nemen op de fiets. Een extra fietskar om je spullen mee te nemen is dan wel nodig.