Fietsen. Het is iets wat je moet hebben gedaan in je leven. Het is zo natuurlijk in de Nederlandse cultuur om te fietsen. Je begint op je drie-wieler, gaat door op zijwieltjes dan houdt papa of mama je vast tijdens het fietsen om je vervolgens zonder aankondiging los te laten en daar ga je! Keihard op je bek. Alles zit in die val, het omgaan met vallen, het leren opstaan, het vertrouwen verliezen in je ouders haha. Nee het is voor een hoger doel begrijp je jaren later na wat therapie of wanneer je zelf kinderen produceert. Ik las laatst een verhaal over iemand die nog nooit had gefietst. Onvoorstelbaar toch?

Zelf ben ik een stadsjongen en fiets voornamelijk enkel korte afstanden. Heb zeker my share of oma fietsen versleten maar vond vroeger mijn mountain-bike het aller coolst. Met van die vering in het frame helemaal de blits maken. Als jonge twintiger had ik als echte "city hipster" een heuse fixie (fixed gear) waarbij je 1 tandwiel hebt, een super licht frame, dunne bandjes en kunt niet achteruit trappen. Je werkt dan echt met je eigen gewicht. Je kunt super snel manoeuvreren maar bent ook kwetsbaar omdat je niet ad rem bent. 

Tijdens een trip naar zeeland hadden mijn vrienden het leuke idee om te gaan fietsen. Geloof mij die Zeelandbrug is eindeloos. Ik ben per slot van rekening maar een stadsjongen. Maar mijn moeder had elektrische fiets gekocht die ik mocht lenen en daar was ik nu toch een partijtje blij mee! Ik stond zo versteld hoe ik die lange brug zonder moeite over kwam met wind tegen. Het ging zo soepel! Ongelooflijk vond ik het. Ze zijn alleen vaak behoorlijk prijzig maar als je online even zoekt op aanbieding elektrische fiets vind je zeker zo'n chille fiets die past bij jou voor een goede prijs!

Wat voor fiets je ook hebt, het blijft heerlijk om te fietsen in ons vlakke landje.