Ik ben van mijzelf echt enorm onhandig. Niet alleen onhandig op het gebied van horeca met drankjes serveren, maar echt op alle manieren die je kunt bedenken. Ik heb dan ook een aantal maanden geleden mijn huis iets veiliger gemaakt voor al mijn onhandige acties. Want geloof mij, ik zat toen ik net in mijn huis woonde onder de blauwe plekken en schrammen. En hoewel er nog niet iets enorm ernstigs was gebeurd, zeggen ze niet voor niets ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’. Ik wilde dit dus voorkomen en heb mijn huis flink aangepast. Ben jij dus ook soms onhandig en klunzig en ben je bang dat je nog eens enorm hard gaat vallen of jezelf erger gaat bezeren? Lees dan in deze blog hoe je je huis kluns-proof kunt maken! 

LED verlichting spots 

Allereerst heb ik LED verlichting spots gekocht en deze in de treden van mijn trap geïnstalleerd. Natuurlijk is dit esthetisch ook erg mooi en geeft het je huis een extra dure en luxe uitstraling, maar daarvoor deed ik dit niet. Ik deed dit namelijk omdat ik erg vaak in het donker struikel op de trap, mijn scheenbenen stoot aan de treden of zelfs van de trap afval. Vaak gebeurt dit wanneer ik erg moe ben ’s avonds na het kijken van een film of als ik ’s nachts mijn bed uit moet om naar het toilet te gaan. En, zoals ik al dacht, nu gebeurt dit dus nooit meer! Echt een aanrader dus voor elke kluns die ook moeite heeft met trappen, haha! 

Tapijttape 

Ten tweede heb ik bij de Hema geweldig sterk tapijttape gekocht. Het gebeurde mij namelijk veel te vaak dat ik met mijn ochtend hoofd (ook moe) de keuken binnenliep om ontbijt te maken, maar voor de keuken nog struikelde over het tapijt van de woonkamer. Dit komt doordat de hoekjes van het tapijt los zitten en ik mijn voeten als ik moe ben niet goed genoeg optil. Zoiets kleins en stoms, daar moet wel een oplossing voor zijn dacht ik! En ik had gelijk; de oplossing is het dubbelzijdige tapijttape van de Hema. Ik ben erg blij dat ik even gezocht heb naar een oplossing hiervoor want ik zag mezelf nog wel ergens in de toekomst met mijn tanden op het laminaat vallen. En dan ben je veel verder van huis natuurlijk. 

Kristallen wijnglazen 

Tot slot heb ik ontdekt dat goedkope wijnglazen echt geen aanrader zijn als je een beetje onhandig bent. Als je deze laat vallen, breken ze namelijk niet in 10 stukken maar in duizenden! Je zult zien dat je na vijf jaar nóg kleine stukjes glas tegenkomt en dit is natuurlijk helemaal niet veilig. Al helemaal niet als je huisdieren of kinderen hebt. Daarom is het een aanrader om hier een alternatief voor te vinden. Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor plastic (want dat breekt helemaal niet), maar dat vind ik persoonlijk niet zo mooi. Ik heb dus gekozen voor kristal en dat is ook al vele malen beter.