Tegenwoordig is je spaargeld niets meer waard als je dit op je spaarrekening laat staan, want je ontvangt er geen rente meer over. Soms moet je zelfs betalen om geld op je spaarrekening te mogen stallen. Dat is erg vervelend omdat naast de inflatie je geld ook minder waard wordt door negatieve rente. Dit is een reden waarom steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om hun spaargeld te beleggen in obligaties, aandelen of cryptomunten. Het beleggen in cryptomunten is in de laatste paar jaren erg populair geworden, maar er zitten grote risico’s aan verbonden. Als je wilt gaan starten met het beleggen in cryptomunten, dan is het belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen en hoe jij de risico kan minimaliseren. Hier vind je meer informatie over het starten met het beleggen in cryptomunten. 

Lees voldoende informatie over cryptomunten 

Het is erg belangrijk dat wanneer jij wilt beleggen in cryptomunten, dat jij weet wat een cryptomunt is en wat je ermee kan. Iedereen weet dat een cryptomunt een digitale munt is, maar dat is niet genoeg als je wilt gaan starten met het beleggen in een cryptomunt. Je moet bijvoorbeeld weten hoe een blockchain netwerk in elkaar zit, maar ook wat de gehele technologie achter de cryptomunt is. Dit is erg belangrijk omdat je hierdoor een verstandige keuze kan maken aangezien je het beleggingsproduct, in dit geval een cryptomunt, volledig snapt. Er zijn ook verschillende handelen in cryptocurrency voor beginners cursussen. Deze kan je in de meeste gevallen online volgen maar het komt ook steeds vaker voor dat er speciale cryptomunten workshops gehouden worden. 

Vind een geschikt platform  

Wanneer jij wilt gaan starten met het beleggen in cryptomunten en je weet ook zeker wat een cryptomunt is en wat je ermee kan, dan is het tijd om te gaan kijken naar een geschikt handelsplatform. Dit zijn websites of applicaties waar jij duizenden verschillende cryptomunten kan kopen en verkopen. Het grootste voordeel hiervan is dat je niet voor elke verschillende cryptomunt een nieuwe wallet hoeft aan te maken. Het is erg belangrijk om altijd het bedrijf achter het platform te controleren op betrouwbaarheid. Dit kan je het beste doen door de reviews van het platform te bekijken en ook de opgegeven bedrijfsgegevens te controleren. 

 

Verspreid de risico 

Als je gaat zelfbeleggen in cryptomunten, is het enorm belangrijk om in verschillende cryptomunten te beleggen. Hierdoor spreid jij de risico’s die verbonden zijn aan het beleggen in cryptomunten. De meeste beleggers vinden het beleggen in cryptomunten een risicovolle belegging en dat is ook zeker waar.