Naar een nieuwe woning verhuizen is vaak iets om naar uit te kijken. Misschien heb je je droomwoning gekocht, misschien ga je voor het eerst samenwonen met je geliefde, of zelfs naar het huis waar je je gezin gaat stichten. Maar alhoewel het heel leuk is om in een nieuwe woning te gaan leven, is het verhuizen zelf vaak een hele klus. Om verhuizen wat gemakkelijker te maken bespreken we in dit artikel een aantal tips en tricks.

Begin op tijd met organiseren

Wanneer je gaat verhuizen, moet je voorkomen dat je op het laatste moment alles moet regelen. Tenzij je je huis moet inpakken en haastig moet vertrekken, heb je waarschijnlijk tussen de 4 en 8 weken om ervoor te zorgen dat je alles voor je verhuisdag hebt geregeld. Zorg dus dat je op tijd begint, op deze manier bespaar je jezelf een hoop stress.

Doe dingen weg

Wanneer je gaat verhuizen is het een goed moment om oude dingen weg te doen. Het scheelt al gigantisch in de verhuizing als je veel spullen die je eigenlijk toch niet meer gebruikt, niet opnieuw mee hoeft te verhuizen. Je kunt ze verkopen op marktplaats, doneren of bij de kringloopwinkel zetten.

Dozen

Koop op tijd dozen in. Denk ook aan verzenddozen kopen mocht je bepaalde dingen vooraf of achteraf willen versturen. Door op tijd genoeg dozen in te slaan zul je ook al snel merken dat je op tijd begint met deze dozen inpakken. En nogmaals tijdens het opruimen zul je ook veel dingen tegenkomen waarover je twijfelt of je ze wel in een verhuisdoos moet stoppen. In dat geval kun je die dingen waarschijnlijk beter wegdoen.

Schakel professionals in

Tenzij je gezegend bent met een heel aardige vriend die een leeg busje heeft, zul je waarschijnlijk een professional moeten regelen om je te helpen verhuizen. Mensen onderschatten vaak hoeveel spullen ze in huis hebben en de experts kunnen je niet alleen helpen met het optillen van de zware meubels, maar geven ook advies en zorgen ervoor dat dingen efficiënter en effectiever worden verplaatst. Indien je dat wenst, kunt je je verhuizers vragen om te helpen met alles van het inpakken tot het opnieuw monteren. Natuurlijk zul je heir wel extra voor moeten betalen. Tegelijkertijd kan het ook heel veel tijd besparen. En zoals we weten is tijd in principe geld. Zie het inschakelen van verhuizers dus ook als een investering.