Iedereen met een (zakelijk) energiecontract moet de einddatum van het contract in de gaten houden om hoge verlengingstarieven te voorkomen. Bij grootzakelijke afnemers is dit nog meer het geval dan bij particulieren of bij kleinzakelijke energieverbruikers. Vergeet je namelijk om je energie grootzakelijk op te zeggen dan kan dit een duur grapje worden. Wist je dat dit op jaarbasis al enkele duizenden euro’s kan schelen? Oeps! Ben jij een grootzakelijke energieverbruiker en wil je weten hoe je dergelijke verlengingstarieven kunt voorkomen? Lees dan vooral even verder. Met onderstaande tips scoor je altijd de beste energiedeal voor je grootzakelijke energiecontract.

Controleer de opzegtermijn van grootzakelijke energie

De eerste stap die je kunt nemen, is om al bij het begin van je grootzakelijke energiecontract te checken wat de opzegtermijn is van de desbetreffende energieleverancier. Niet ieder energiebedrijf van grootzakelijke energie heeft namelijk de standaard opzegtermijn. Sterker nog: er zitten zelfs bedrijven tussen die een termijn hebben van maar liefst zes maanden! Online vind je alle termijnen per energiebedrijf, zodat je nooit voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zodra je je opzegtermijn weet, weet je precies wanneer je je contract moet opzeggen. Doe je dit precies op tijd, dan is er helemaal niets aan de hand en krijg je niet te maken met dure verlengingstarieven.

Schriftelijk opzeggen van je grootzakelijke energie

Op het moment dat je binnen je opzegtermijn je grootzakelijke energie kunt opzeggen, is het goed om te weten dat er vaak maar één manier is waarop je dit kunt doen: per brief. Veel ondernemers weten niet dat dit het geval is bij grootzakelijke energie. Bij andere vormen van energie kun je vaak een belletje plegen of een mailtje sturen. Bij grootzakelijke energie is dit echter niet het geval en gaat het nog via de ouderwetse manier. Gelukkig hoef je je niet al te veel zorgen te maken over zo’n opzegbrief. Via Google vind je talloze voorbeelden van opzegbrieven voor grootzakelijke energie. Je kunt zo’n brief gewoon overnemen, mits je natuurlijk je eigen gegevens invult op de daarvoor bedoelde plekken. Post de ingevulde brief en voilà: je grootzakelijke energie wordt opgezegd.

Grootzakelijke energie vergelijken voor goede deal

Het opzeggen van je grootzakelijke energie betekent niet dat je niet een nieuw energiecontract nodig hebt. Wanneer je een bedrijf te runnen hebt, is het noodzakelijk om een energiecontract af te sluiten. Hierbij wil je uiteraard altijd voor de beste deal gaan waarmee je zoveel mogelijk geld kunt besparen. Voor de scherpste energietarieven voor grootzakelijke energie hoef je alleen maar een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Hier vul je je gegevens en/of wensen in en de vergelijker doet de rest. Binnen no time krijg je een handig overzicht te zien met mogelijke deals die bij jouw bedrijfssituatie passen. Op Minder.nl vind je zo’n zakelijke energievergelijker waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Je hebt vaak al binnen twee minuten een nieuw energiecontract met een scherp tarief. Dat is veel goedkoper dan wanneer je je grootzakelijke contract door laat lopen; dit kan je al enkele duizenden euro’s per jaar schelen.