Op dit moment werken veel mensen thuis. Op een kantoor zijn de werkplekken vaak vooraf ingericht en worden deze regelmatig gecontroleerd op wettelijke arboregels. Thuis is dit toch net even wat anders. Je zal voor jezelf een plek moeten inrichten waar je ongestoord je werkt kunt doen. In deze blog willen we een aantal tips geven voor een goede thuiswerkplek.

Zoek je rust

Het is ontzettend belangrijk dat je rustig kunt werken. Wanneer er veel afleiding om je heen is, dan zal je ook minder productief kunnen werken. De eerste tip is dan ook om een rustige werkplek te maken. Zorg dat je ergens kunt zitten waar je ongestoord kunt werken. Wanneer dit niet kan, zoek dan een plek op waarbij je in ieder geval minder afgeleid kan worden. Ga bijvoorbeeld met je rug naar de afleiding toe zitten, zodat je blikveld rustig blijft. Het is natuurlijk slim om je telefoon uit te zetten en zo min mogelijk spullen in je buurt te hebben die afleiding zouden kunnen geven.

Een goed bureau

Het lijkt misschien een goed idee om in bed te blijven liggen of lekker op de bank neer te ploffen met je laptop. Maar op den duur zal je hierdoor minder werk voor elkaar krijgen. Je zit dan voortdurend gedraaid met je nek, schouders en rug, wat voor pijnklachten kan zorgen. De voorkeur gaat hier uit naar een bureau of tafel op een correcte hoogte. In de regel kun je het beste een bureau hebben ter hoogte van je heup. Wanneer je achter je bureau zit zou je het liefst precies je polsen op het bureau moeten kunnen laten rusten. Je ellebogen moeten een rechte hoek maken en iets hoger zijn dan de tafel. Daarbij is het dan goed om af en toe even te gaan staan en een stukje te lopen. Wissel om de zoveel tijd even van houding en doe wat strek oefeningen om je lichaam actief te houden.

Bureaustoel

Dit is naar ons idee één van de belangrijkste dingen om op te letten bij het thuiswerken. Een normale stoel is eigenlijk niet geschikt om langdurig op te zitten. De eettafelstoelen zullen misschien heerlijk zitten, maar na een aantal uur zal je dit toch gaan voelen in je lichaam. Het is daarom van belang om een goede bureaustoel te hebben die voldoende ondersteuning geeft.

Een bureaustoel die speciaal is ontworpen om je lichaam in de juiste houding te zetten, is een ergonomische bureaustoel. De website Bureaustoel24 heeft een ruim assortiment aan bureaustoelen die hier speciaal op ontworpen zijn. Een ergonomische bureaustoel geeft extra comfort en veiligheid aan je lichaam. De bureaustoelen hebben daarbij uitgebreide instelopties. Je kunt de stoelen daardoor goed aanpassen aan een bepaalde tafelhoogte. 

Een goede zithouding maakt je meer alert. Dit komt omdat je in een rechte zithouding een betere ademhaling hebt, waardoor je een snellere bloedtoevoer hebt naar je hersenen, en je dus actiever voelt. Je krijgt daardoor meer werk voor elkaar en je voelt je aan het einde van de dag een stuk beter.