De maand maart is alweer bijna halverwege en dat betekent ook dat de winter langzaamaan op zijn einde begint te lopen. Gelukkig hebben we tot nu toe nog geen strenge winter gehad en we gaan er van uit dat deze ook niet meer komt. Daarom is hoog tijd om alvast na te denken over hoe je, je tuin gaat aankleden voor aankomende lente. Waarschijnlijk heb je er de hele winter maar weinig aangedaan en kan je tuin wel een kleine make-over gebruiken. In dit blog dan ook een aantal tips om van je tuin weer een fleurige bedoeling te maken.

Investeer in tuinmeubelen

Als we dit jaar net zo’n mooie lente en zomer krijgen als vorig jaar dan kunnen we bijna niet anders dan investeren in een goede tuinmeubelset. Welke tuinmeubelset het beste in jouw tuin past is uiteraard helemaal afhankelijk van je stijl en jullie gezinssamenstelling. Zijn jullie maar met zijn tweeën en houden jullie wel van een knus en vrolijke zithoek? Kijk dan eens naar houten stoelen zoals zonnestoelen. Een zonnestoel heeft een houten frame en de zitten is gemaakt van een stuk doek, meestal in de meest vrolijke kleuren. Het fijne van een zonnestoel is dat je ze heel makkelijk verplaatst en ze weinig ruimte in beslag nemen. Heb je juist een groot gezin of komen er vaak veel vrienden op bezoek? Dan kan je beter kijken naar een grote loungeset of nog beter, zelf een loungeset maken van een aantal pallets en losse kussens.

Maak je eigen wanddecoratie

Een tuin is geen tuin zonder groen erin. Vaak worden bloemen en planten in de grond geplant maar wist je ook dat je met planten en bloemen ontzettend leuke wanddecoraties kan maken? Neem bijvoorbeeld een oude pallet en 4 oude bollenkistjes. Bevestigd deze bollenkistjes aan de pallet en zet de pallet ergens neer in de tuin. In de bollenkistjes kan je nu je bloemen of planten kwijt. Nog een leuk idee is om hangplanten te maken met wat potten en draad. Bevestigd het draad aan de potten en doe in de potten je bloemen of planten. Hang ze ergens aan een boom of aan het huis en je hebt ontzettend leuke en vrolijke hangplanten.

Verplaats oude meubelen naar buiten

Heb je een oud keukentrapje of een kastje die je niet meer gebruikt? Verplaats deze dan naar je tuin. Door wat items van naar buiten te halen creëer je in je tuin een hele andere sfeer. Zorg ervoor dat je het oude meubel wel goed in de buitenlak zet zodat je er nog lang plezier van hebt.